bubbles down under

WOHO, vi har overlevt helgen! Klockan ar nu 19.34 och jag bara vantar pa att fa ga och lagga mig for att ANTLIGEN fa aka till Sydney imorgon! For det ryktas om att en viss Vincent finns kvar och det ryktas annu mer om att vi ska fa traffa vara skanska stoltheter? yes, det kanns muy bien!

Igar gick vi in till stan - igen. Vi fick gratis korv av kyrkomanniskor. Valdigt trevliga och dom tyckte att Quambone (det stallet vi ska aka till pa tisdag) lat som att det lag i ett annat land. Kanns ju lite oklart det dar maste jag saga.

Jag syndade. Jag vet, jag ar en hemsk manniska. Men att ga ut fran en affar och kopt klader man verkligen verkligen ar nojd med ar en saaaaa harlig kansla. Kopte knappt nagra klader nagon manad innan vi akte ivag for att spara pengar och att antligen fa gora det.. ja, det ar svart att forklara ;). Blev bara en t-shirt, ett linne och ett par shorts, men anda! :D

Sen pa kvallen drog vi ut pa ett traningspass. Den andra lopturen jag fatt med Becky pa - inte daligt inte daligt! Nar vi vande for att springa tillbaka hande det! FINALLY! Som jag har vantat. Jag kunde springa - fort. Och jag kunde springa langt. Dom andra dagarna har har jag sprungit ungefar 9km (har raknat ut det dar med hjalp av att rakna minutrarna det tar for Richard att kora dit jag vander i 90km/h) pa 55min. Det ar inte okej.
Trodde aldrig jag skulle saga det har men:
Gustav, jag behover ditt peptalk! Jag maste fa hora att jag inte kan ta smarta och att jag ar radd for att ta ut mig. Annars kommer det har aldrig ga vagen.. 9km pa 55min. INTE ok.

Men, som sagt. Igar! Det ar en maktig kansla att veta att man ar pa vag tillbaka till nagot som forsvann for snart ett ar sen. I april forra aret kande jag det. 15km var mitt sista traningspass och det var sa jakla bra. Och igar kande jag det igen. Jag vet att det ar jobbigt att ta sig upp fran noll - jag har gjort det forut. Och jag vet att det tar lang tid. Men igar kande jag for forsta gangen att jag verkligen ar pa vag. Och da mina kara vanner, ar det inte svart att vara lycklig! :)

Sprang imorse igen, innan staden vaknat och innan varmen blivit for jobbig. Gick inte lika bra - saklart. Och mitt smalben oroar mig. Har haft riktigt ont i nagra veckor nu och det verkar inte ga over.. borde vila fran springningen men det ar sa himla svart. Kan bero pa att jag behover nya loparskor. Far se, far se.

Nu steker dom lok harborta och Johanna borjar grata.. haha, dom maste ju tro att jag laser nagot riktigt hemskt har nu.

Igar blev folk utslangda ocksa! Den storsta action vi haft har sen vi kom hit. Dom blev riktigt arga.. shit happens som jag brukar saga. Men tycker anda lite synd om dom och var favoritfransman forsvann :( BUHU!
Har bott med tva fransyskor den senaste veckan i vart lilla dubbelrum for att fa det billigare och dom flyttade till ett annat rum idag. Sa nu ar det bara vi igen. Hander mycket nu alltsa.

Och den storsta action vi haft idag var att det borjade regna nar vi hangt ut var tvatt for att torka. Da fick vi springa lite. Ja, ni marker ju sjalva hur mycket det hander harborta i Hunter Valley!

Idag nar vi at toast sa ar det lite highlights fran Roger Federer och jag fragar Becky:
- Ser du vem det ar?
Hon ser lite osaker ut.. ler mot mig och svarar:
- Bjorn Borg?
Jomenvisst, harligt!

Herr och Fru Frukost har forsvunnit ocksa! Vi tror det var i protest mot att dom blev utslangda men det ar lite oklart det dar. Hander som sagt mycket nu!

Annars ar allt bra. Vi langtar inte hem, nagon av oss. Forutom till maten. Nudlar ar ingen gourmetmat direkt. Jag saknar mamis chili con carne, papis pankisar och att bara ata pasta med kottfarssas typ. Jag saknar mina frukostar darhemma ocksa. Att ga fran fil med russin, macka och frukt med c-vitamin brus till tva rostade mackor och ett glas juice ar inte heller sa kul.
Men vi ar i Australien, vi mar bra och vi skrattar storre delen av dygnet. Kan vi klaga? Nej, jag tror faktiskt inte det :)

Nu ska jag svara pa lite mail och vanta pa att klockan blir tio sa man kan ga och lagga sig utan att behova ligga i sangen i tva timmar for att kunna somna.
Och imorgon drar vi vidare mot nya aventyr - livet leker!

Tell me I should stick around for you
Tell me I could have it all

cheeers mates! / j.


sa nagon chips?

Heeeej vara alskade svenska vanner och Safetylocker! :)

Vi lever fortfarande.
De senaste dagarna har det till och med varit helt okej temperatur. Molning och askat har det gjort dygnet runt. Men vi lever och vi kan faktiskt vistas utomhus utan att kanna oss uttorkade efter 3 minuter..

Vi har jobbat hela veckan, ungefar 5h om dan. I onsdags var nog det varsta jobbdagen for mig. Trodde aldrig att det skulle ta slut och varje gang dom borjade pa en ny rad kande man att man dog lite inombords :P. Det har inte varit ett outhardligt jobb men man far fruktansvart ont i ryggen och i axlarna och nar solen kommer fram blir det verkligen varmt.. sa det kanns riktigt skont att saga att vi numera inte ar druvplockare. Nu titulerar vi oss endast som backpackers i nagra dar och det ar riktigt skont!

Pa mandag lamnar vi Hunter Valley. Ett dygn i Sydney och jag langtar verkligen! :)
Men, det ar alltid nagra saker man kommer sakna litegrann nar man lamnar ett stalle som man kallat sitt hem i 2 veckor. Som:
- Hollandaren som gor det lite roligare att jobba. Han roar sig med att sjunga Lejonkungen och Bob Marley. Han sjunger latarna for druvorna som han kallar sina kompisar och gar garna runt och ler mot alla. Valdigt trevlig typ!
- Kineserna. Det bara kryllar av dom och dom ar riktigt skona! "Rain rain go away, come another day!"
- Herr och fru Frukost. Det ar ett par har i var alder och dom har alltid varsta gourmetfrukostarna (det ar alltid han som gor dom, lyssna och lar killar!). Sakna och sakna kanske man inte kommer gora men..
- Landskapet. Sa otroligt vackert. Behovs inte sagas sa mycket mer.
- Rachel och Richard i bilen. Helt underbart att aka med dom! (Kanske inte Richard.. men Rachel iaf!)

Sen ar det nog faktiskt inte sa mycket mer :P
Kommer inte sakna:
- Varmen. Den ar outhardlig. Och den gar inte att beskriva.
- Jobbet. Behover jag saga mer?
- Hostelet. Det ar trakigt. Trakiga manniskor. Och finns inget att gora. Om man inte vill titta pa tennis dygnet runt.

Och ja, det ska helt enkelt bli skont att lamna Hunter Valley! men vi ar glada att vi fatt upplevelsen. Men det racker dar :)

Igar var det storm. Och nu snackar vi inte svenskt askovader. Oh nej. Har snackar vi aska! Det blixtrade ungefar var tredje sekund. Jag och Becka stod i fonstret och tittade ut. Regnet OSTE ner (nu snackar vi inte sporegn, utan monsunregn!) och vi sag blixtrarna sla ner runt oss. Varje gang det slog ner vibrerade det i hela huset och efter det kom mullret som gjorde att det skakade annu mer. Alltsa, det har ar det varsta askovadret jag nagonsin varit med om. Inga overdrifter! Och ja.. da skulle det varit mysigt att ha en liten storre famn an Beckys att krypa upp i ;) haha!

Vi har chips pa rummet - vad sjutton gor vi har fortfarande?

Vi har varit har i tva veckor pa mandag. Vet ni vad vi atit? ALLA dar utom tre har vi atit nudlar. Kycklingnudlar, spicynudlar, currynudlar och biffnudlar. Har en biff och en gronsakssmak kvar for dom tva resterande dagarna. Har snackar vi varierad kost! Har redan planerat ett besok pa Mace D nar vi kommer till Sydney. Annu en anledning till att langta dit lite mer ;)

Becky kom precis in med choklad, glomde saga: hon har levt en hel del pa choklad ocksa, haha!

Aja, har val inte mycket mer att skriva :)
Eller jo. Jag maste verkligen tacka Katja! Du anar inte hur manga ganger minnet av dig fatt mig att skratta pa vingarden.. det ar imponerande att du kan fa mig att skratta klockan sex pa morgonen och anda vara pa andra sidan jorden. Men nar du bokstavligt talat foll for Henke den dan vi spelade bowling slar allt! Bara jag tanker pa det borjar jag skratta som fan. Sa tack Katja! :D

Ne, bast att springa till rummet sa inte Becky ater upp alla chirre ;)
Cheeeeers!

australia day

Hej!
Skrev ett valdigt langt inlagg innan men datorn var elak sa kommer bli kortfattat nu..

Idag ar det Australia Day. Dom liknar det vid USAs 4juli men jag vet i sjutton alltsa :P. Det ar synd att vi inte ar i Sydney nu for da vet jag vart kvallen skulle sluta men har ar det stendott! Buhu :(

Vi lever iaf, med hjalp av typ 5liter vatten om dan :). Det ar varmtvarmtvarmt och igar var det en thunderstorm som gjorde att vi inte kunde somna sa ar riktigt trott idag.

Jobbet gar finfint. Att aka med Richard och Rachel langs de vackra landskapen och lyssna pa Pokerface (Richard har en grej for den dar laten) ar nog det basta med Hunter Valley. Det ar galet bra trots att dom kor pa fel sida vagen vilket kan kannas lite orovackande ibland :P

Idag akte vi till en veranda efter jobbet, fick kall lask och ol och grillade. Det var riktigt nice faktiskt! Att prata med dom andra en del (de flesta ar tyskar) och att snacka lite med chefen ;). Men helt plotsligt kom vinflaska efter vinflaska fram pa borden.
- If you don't like it, throw it out and taste another one.
- That's the grapes we picked today, try it!
- That one is so nice.. you have to test it!
Och sa holl det pa.. helt plotsligt inser jag att chefen som sitter bredvid mig tipsar en av The Bucket Boys om en kille som saljer billig marijuana. Kunde inte sluta skratta. Hur sjutton hamnade vi har?

Aja, hem pa ostadiga ben halv tva pa en tisdageftermiddag (mamma, bli inte orolig!) och da skulle vi ge oss pa att tvatta. Vi har kort pa det sakra innan: svart och vitt. Men idag skulle vi kora ljusa farger och eftersom jag aldrig sorterat tvatt (knappt tvattat heller. inte utan klara nedskrivna anvisningar fran mami eller papi) sa lat jag Becky skota det dar. Och nar vi hangde upp det verkade det faktiskt gatt bra!

Annars laser vi en hel del. Det ar alltid det storsta problemet for mig nar jag reser.
Forsta boken laste jag ut pa flyget ner.
Andra boken tog en vecka, for den var riktigt dalig.
Tredje boken laste jag ut pa tva dar och grat nagra ganger darimellan..
Fjarde boken pa 280 sidor laste jag ut samma dag som jag borjade med den.
Sen dess har jag klarat av tva av Beckys bocker med. Maste inhandla bocker!

men da kommer nasta problem. Jag kan inte slanga bocker. Jag kan verkligen inte. Det ar en principsak. Forsta boken gav jag till Katta och andra boken ska jag lamna har. Men dom andra tva vill jag ha. For dom ar ju bra. Men palla dra med sig det?
Aja, det far bli ett problem att losa!

Pa mandag aker vi harifran. Bade lattad och lite trakigt. Men nya aventyr vantar och bast att aka harifran innan jag klipper av mig ett finger (redan lyckats klippa mig i fingret nagra ganger.. det gor forbannat ont!)

Ska snart ut och springa, Becky har gatt och duschat och har kommer dom nog snart att borja fira Australia Day. Far ser hur det gar med det dar.

Hoppas allt ar bra hemma och att ni inte saknar oss for mycket :)
Cheers! / j.

om vi blir uttorkade: ja, vi alskar er.

Hej!
Vi lever fortfarande, egentligen ar det ett underverk.

Den har varmen lamslar oss totalt. Vi kan inte gora nagonting. Det gar inte ens att beskriva hur varmt det ar. Idag gick jag och duschade, kande mig frasch i typ 2min, gick till rummet, satte mig mot vaggen och reste mig efter ca 5min. Det rann pa vaggen bakom mig. Nej, inte sa frascht men forsoker beskriva hur fruktansvart varmt det ar.
Det har har vi levt i nagra dagar nu och vi kan aldrig jobba langre an till halv elva pa dagarna, sen ar det outhardligt.

Och igar fick vi verkligen bevis for hur varmt det ar. Nar jag var ute och sprang (alltid efter klockan atta, innan dess gar det knappt att rora pa sig utomhus) sa vimlade det av helikoptrar i luften. Kollade upp och det sag ut som moln pa hela himlen tills jag kollade bort och sag ett stort ljussken over halva himlen. En STOR skogsbrand som vi kunde se fran var veranda. Helt galet! Kort pa det kommer nog upp sa smaningom.

Annars ar allt bra. Idag kom raddningen. Fran ingenstans borjade det blasa som bara den sa nu (klockan ar halv nio pa kvallen) gar det faktiskt att vistas utomhus. Vi kanner oss sjukt trakiga har, just nu sitter alla och dricker och ska upp till den lokala puben medan vi ligger pa rummet och skrattar oss igenom kvallen. Men, efter att ha levt ett ganska bra partyliv pa Kings Cross i Sydney kanns inte en lokal pub i Hunter Valley lockande. Dessutom har jag inte kunnat sova nagot pa dan idag och vi gick upp halv fem imorse..

Idag tog vi en taxi in till Cessnock iaf och kopte fornodenheter! (chips, cola och godis..) Det ar faktiskt lordag idag och vi har levt pa nudlar i 6 dar! Idag gjorde vi pannkakor med sirapssmak. En aning for sott for min del och INGET i hela varlden slar min pappas pankisar! Eller farfars for den delen..

Imorgon ar vi lediga sa ikvall skulle vi gatt ut och sett solnedgangen (som jag numera far som lyx varje gang jag ar ute och springer..); Men eftersom det borjade blasa blev det molningt pa himlen sa nagon solnedgang gick inte att se :(

Och nu kommer en liten efterlysning! (mest till min alskade pappa..) Jag behover en sponsor till nya loparskor nar jag kommer hem! Dom jag har nu ar halvt forstorda av att ha gatt i sanden pa vingardarna. Och pappa, du som varit en valdigt bra sponsor i hela mitt liv har kanske lust att sponsra detta ocksa? Kommer ju antagligen hem lagom till GBG-varvet ;)

Aja, nu ska jag dra mig. Becky kom precis hit och vi har en heeel del chips som lockar pa rummet!
Och en hel del skratt vantar nog. Kanns som det ar det enda vi gor har. Skrattar, svettas, svettas lite till och skrattar. Men jag alskar det!

Massa karlek fran ett stekhett HUnter Valley / j.

hunter valley

Heeej!
Sista kvallen i Sydney spenderades typ med Vincent, chips och kortspel. En riktigt trevlig kvall och Becky och Vinnieboy insag att dom har samma musiksmak! Trevligt!

Resan hit var riktigt behaglig. AC i bussen gjorde att man nastan fros hela vagen. Bytte buss i Newcastle och i Cessnock kom den otroligt trevliga damen som jobbar har pa hostelet och hamtade oss. Hostelet ligger ungefar 20-25min gangvag fran Cessnock.

Det ar helt otroligt vackert harute! Alskade foraldrar, ni skulle alska det har mer an nagot annat! (pappa, du skulle iofs ha ratt svart for den har varmen.. det ar runt 35grader i SKUGGAN idag och pa fredag raknar dom med 40..). Det ar iaf vingardar OVERALLT. Sa himla vackert! Kullar och vingardar vart man an ser typ.. langa landsvagar mellan dom sma staderna och ja, det ar helt underbart!

Forsta kvallen kom  var arbetsgivare hit och sa att det var dags for jobb redan pa tisdagen! Phua! Halv sex stod vi klara utanfor och efter att ha levt i Sydney i sa varma rum att man knappt kan sova till att komma hit ar en stor forandring. Har fros vi oss igenom HELA natten. ISKALLT verkligen! Okej, kanske inte sa kallt som hemma i Sverige men tank pa att vi inte har duntacken, isolerade vaggar eller nagra element.. Tack gode gud for att vi fick tva tacken iaf!

Halv sex var det fortfarande morkt och iskallt men vid sjutiden borjar man tina upp igen.. man far sta i langa rader och jobba pa varsin sida busken. Man knipsar av druvorna, lagger dom i hinkarna och "the bucketboys" byter ut dom med jamna mellanrum. Det ar ett helt okej jobb faktiskt och om man har jobbat en manad pa Svenska Mobel kanns det som att man klarar det mesta ;)

Slutade vid elva (alldeles for varmt for att jobba efter det..) och direkt ner i poolen! Sen chillade vi storre delen av dan. Fick skjuts in till stan for att handla lite och gick sen tillbaka i varmen.. haha!
Idag borjade vi jobba vid fem och idag var det roda druvor som gallde. (igar plockade vi semallon eller hur sjutton det stavas. TANK PA OSS NAR NI DRICKER SANT VIN FRAN AUSTRALIEN!)
Slutade vid elvatiden idag igen och poolen var ett maste i den har sjuka varmen!

Sen har vi atit och fyllt i lite papper. Ikvall blir det en springtur om det blir lite svalare..
Vantar fortfarande pa besked om det blir jobb imorgon, vi far se! :)

Och Svanen, harute pratar ALLA som Crocodile Dundee! Dom som hamtade oss pratade med varandra hela vagen till vingarden och vi uppfattade kanske tva ord.. jesuses!

Hoppas allt ar bra hemma.
Cheers mate! / j.

Just det, glomde bort SKONASTE kommentarerna fran Becky. Haromdan nar jag hade varit ute och sprungit och kom tillbaka till rummet utbrister hon (liggandes i sangen):
- Alltsa, nu nar du kommer in har, alldeles svettig, trott och utpumpad blev jag sa jakla sugen pa chips och godis! Det varsta ar att jag inte ens mar daligt for att jag kanner sa..

Och imorse nar klockan ringde klockan 04.20 (nar jag var HELT dod):
- Men vafan! Jag skulle JUST borja fika i drommen ju! Faaaaaan!

Ja, Becky ar ratt rolig att resa med anda ;)

Matlagning pa g pa Jolly Swagman!

 


SafetyLocker och Carter med tequilan! WOHO!


Sista kvallen med Carter och Lachy!
Fransyskan, Carter, Vinnies kompis, Vincent, Lachy och jag. Ah, karlek! :)


Carter - mannen som kan ata Mace D mat snabbare an nagon annan! Men sen ar ju han amerikanare ocksa..


Dar vi bor nu! :)

Safetylocker - grillmaster! (hamburgarna blev bara gaaalet goda!)

Vinnieboy utanfor sitt talt med gitarren. Sa himla fin kille!

DJ i rummet. Det ar det vi gor nar vi ar trotta. Satter pa musik, lagger oss i sangen och skrattar som fan :P

becky i poolen har i Hunter Valley. Underbart!!


Vart hostel just nu i Hunter Valley :)


Har jobbar vi!



Sahar snygga ar vi nar vi jobbar! Hahaha!


- get a tent, please!

Gardagskvallen blev riktigt bra! Sista kvallen med Lachy och Carter sa blev lite grillning utanfor hostelet med ett gang. Riktigt mysigt och nar man blir bjuden ar det ju annu battre (nagon har lart mig att gratis ar gott..)

Kvallen fortsatte med lite goone, massa skratt (Lachy kan va den skonaste killen nagonsin!), lite dans pa Empire (observera lite) och avslutades pa hostelet efter lite mace d (tack carter, du ar grym!). Ja, det var en braaa kvall tycker jag allt!

Idag har vi hangt vid swimmingpoolen som ligger i den botaniska tradgarden. Helt underbart att fa slippa all sand som satter sig som klister nar man smorjt in sig med solkram. Det var mysigt och jag har brant lite flackar har och dar. (man branner sig verkligen dar man rakar missa att smorja in sig.. inte ok!)

Vara roomies ar grymma alltsa. Den ena bara sover hela tiden och den andra sjunger och pratar i telefon. Vi rakar vara nagon slags magnet for homosexuella killar verkar det som.. Vi har Chris i receptionen, vi har var roommate som inte drar sig for att fraga:
- OOOOH MY GOOOD! WAS HE CUTE? TELL ME EVERYTHING!
Och idag hamnade vi bredvid ett par vid poolen. Men vafan, det ar riktigt nice och dom ar ju hilarious!

Det som gjort Jolly Swagman till ett sjukt roligt vandrarhem:
- Scotty, en skotte som dricker ol HELA tiden. Han gor inget annat. Sover ibland kanske..
- Tanten, hon gar runt och pratar om att man ska ta det kokande vattnet for att det dodar bakterier. Hon har varit och backpackat i typ 2 ar sa hon idag.. 60 bast kanske. Skon brud!
- Chris, den underbara lilla receptionisten som bara ar riktigt skon.
- Lachy, australiensaren som bara ar varldens basta kopia av Seth Cohen, det sager val allt?
- Skaningarna saklart! Underbara tjejer! (och stockholmarna, riktigt roligt nar dom var har!)
- Carter, kanske varldens snallaste amerikanare. Och jag har aldrig sett nagon ata mace d mat sa fort..
- Den langa killen, han gar runt med en troja pa huvudet och gor ingenting alls.
- Tjejen med dalig musiksmak, hon jobbar i receptionen och annonserade ut en blinddate i hogtalarna idag. Killarna stod i ko!
- Vincent, gittar, surfingbrada och ja, en haaaarlig manniska helt enkelt!

Ja, det var val ungefar det. Och sjalvklart becky! Utan henne och alla kommentarer hade det ju inte ens varit halften sa kul..

Imorgon flyttar vi iaf! Lite blandade kanslor men ska bli kul att se nagot annat. Har haft OTROLIGT roliga dar har iaf och nar vi kommer tillbaka for en natt i borjan av februari sa kommer vi bo har for sure!

Hoppas allt ar bra med er darhemma. Vi saknar er liiiite som vanligt ;)
Maste bara tillagga (tror Becky kommer gastblogga har snart och att hon da kommer skryta om sina matkunskaper) Becky brande toasten idag. Hon gick och smyghojde temperaturen hela tiden sa vi fick svarta toast.. buhu :(

& mamma, jag har lart mig ata tomater! Va stolt!

Massa karlek! Vi ses i Hunter Valley! / j.

don't stop me now!

Heeeeeej!
Jaaa, nu sitter vi vid datorn igen! Men vi har haft nagra riktiga chill-dagar dom senaste dagarna sa har liksom blivit en del.

For att lugna min oroliga mamma, NEJ, vi dricker inte SA mycket. Vi har riktigt roligt harborta utan alkohol ocksa ;).

Sitter och lyssnar pa DONT STOP ME NOW med Lachy och becky. Helt underbart! Den laten passar verkligen sa himla bra just nu, man blir sa lycklig och man kanner verkligen att vi har sa himla roligt. Sa stoppa oss for fan inte!

Igar kvall blev det kortspel med Lachy och Carter. Riktigt trevligt och vi larde oss nagra nya spel. Sen drog vi till Mace d (neej, jag och becky at inte, san lyx har vi inte!) och nar man gar igenom Kings Cross sa ser man sa himla mycket. Det ar verkligen olika manniskor har. Och ganska manga horor i hornen tyvarr. Men sa lange man gar ett lite storre sallskap ar man trygg :). Och just utanfor vart hostel ar det lugna gatan! Vi lever jakligt bra har med andra ord, kommer bli trakigt att aka harifran.

Men pa mandag tar vi bussen till Newcastle och sen vidare till Cessnock i HUnter Valley. Dar ska vi plocka druvor pa en vingard och det kommer nog bli en upplevelse. Killen vi ska jobba for ar lite mysko, men det kommer nog ga bra. Vi har haft lite problem med boende men dom tre forsta natterna ska vi bo i ett dubbelrum pa ett RIKTIGT fint hostel. (Ronan Keating och Whitney Houston bor visst dar nar dom upptrader i Hunter Valley..) Hoh. Lite dyrare men just nu ar det vart enda alternativ och vi kommer ju tjana pengar under tiden sa vi gar plus iaf! :)

Kvallen igar avslutades i TV-rummet framfor Sex and the City. Nar vi sa att vi skulle lagga oss utbrister Lachy:
- No, you're not allowed to be tired! Be happy!
(jaa, killen ar nog den mest omtanksamma manniskan jag traffat. Han hjalper ALLA hela tiden och ar sa SJUKT trevlig sa det ar helt galet!)
Becky sager:
- But we have already seen Sex and the City..
Lachy vander pa sig och tittar upp och ner.
- No, you havent seen it upside down! Try!
Och Ida, han ar en exakt kopia av Seth Cohen. Inte till utseendet (han ser bra ut men vafan, Seth Cohen ar en klass for sig!) men till sattet. Energisk och galen. Helt underbart! :)

Idag har vi varit pa Bondi Junction och kopt varsin solhatt. Likadana, helt underbart! Haha. Man ser lite rolig ut men om man ska va pa en vingard i den stekande solen behovs det. Becky handlade liiiite mer: tva linnen, en solhatt, en planbok och ett par shorts (pappa, jag lat bli att kopa nagot, ar jag inte duktig?). Och Svempa, planboken ar RUSKIGT snygg! Du borde se den ;)

Aja, nu ska vi kanske gora nagot av den har kvallen. Antingen fest, lite hang med Lachy och Carter eller ja, jag vet inte. Man vet aldrig vad som hander, bara att det alltid blir en bra kvall har!
Har ju bytt rum med sa nu bor vi med tva stycken fran Kalifornien. Coooooolt!

Lite cred till Becky har med som skoter dom flesta telefonsamtalen. Jag blir alltid paralyserad i telefonen men hon skoter det finfint! Sa tack for det Becky!
Och sa halsar vi till Monis! Becky har lite daligt samvete for att hon inte hort av sig sa mycket men Mona, hon ar trygg med mig ;)

Cheers mates! / j.

video!

KOLLA INLAGGEN UNDER! :)


TY @ jolly swagman & lite bilder

GLOM INTE KOLLA INLAGGET UNDER BARA! ;)


Vincent & jag :)


Hela ganget! (utom Carter..) Linnea, Vincent, killen med energin, Kaaaat, Becky och Ty :)


Ty & Vincent!


Lyx med eget rum!


Det verkar ha gatt hett till i rum nr 25 inatt? :O


VAD HANDE I RUM NR 25 INATT EGENTLIGEN?? vagar man sova i sangen? ;)


aldrig mer goone!

Ok, vad har hant sen sist?
I forrgar kvall blev det aldrig nan picknick, blev en nykter kvall och lite hang med Vincent medan dom andra brudarna drog ut for lite gratis drinkar. Ja, horde ni det? JAG TACKADE NEJ TILL GRATIS DRINKAR. Sa trott var jag!

Sen igar blev det RSA-kursen. Vi satt i 6h och lyssnade pa en kille som i princip sa samma sak hela tiden:
- Don't sell alcohol to minors.
- Don't sell alcohol to people who's already drunk.
Vi fattade grejen men han var duktig och vi fick vart certifikat, kanns riktigt nice!

Sen gick vi till AIFS och hangde lite. Fixade alla buss och tagbiljetter, sa det kanns ocksa sa himla skont just nu! Var ute och sprang i forrgar foresten och bara nagra minuter efter att jag kommit hem igen brakade det loss totalt. THUNDERSTORM! WOHO, det var galet. Sant dar riktigt hallregn, lite blixtar och lite muller. Gaaaaalet! WOHO. Och det var faktiskt till och med kallt pa natten! Brukar do av varmen typ men da hade jag till och med tacket pa mig! Inte vanligt..

Igar kvall var det ju sista kvallen med skaningarna :( saknar er redan! Vi delade pa en box med goone, inte ok. jag fattar inte vad som ar grejen med den dar skiten men 3 glas racker langt over val. Vi hangde en hel del med Carter och hans kompis, Ty och Vincent. (kommer lagga upp en video dar Ty pratar lite, riktig australienska ar det verkligen!) Vi hamnade pa nagot utestalle, en lagenhet och kvallen avslutades med en Happy Meal leksak.

Idag har INTE varit en rolig dag kan jag lova! Vi har inte gjort nagot alls.. har varit halvt dod. Vi har bytt rum sa just nu bor vi HELT sjalva i ett rum. Egen TV och handfat. LYX!!!! Men vi flyttar till ett annat rum imorgon igen, trakigt!

Hittade en halvfull Nutella burk pa Free Food Shelf imorse. LYCKA!!! :) Sa nu blir det lyxfrulle framover!

Annars ar allt finfint. Solen tittar fram for forsta gangen pa tva dar just nu. Festen har borjat utanfor (dom borjar dricka typ vid tre varje dag har..) men blir en riktigt lugn kvall for oss ikvall. Tror jag an rakna till typ 50 olflaskor pa bordet och vad ar dom? 6st kanske? Jesuses! (bli inte radda kara foraldrar, vi dricker inte ol!)
Vi borjar jobba pa mandag om vi hittar boende uppe i Hunter Valley pa en vingard for att plocka druvor sa da lamnar vi Sydney. Dar jobbar vi i tva veckor, aker tillbaka till Sydney for en natt och sen aker vi till den har puben vi ska jobba pa. Sa har tva lediga dar till i Sydney innan allvaret borjar.

Hoppas allt ar bra darhemma, vi saknar er litegrann ;).
Papi, den har ar till dig:
- To be old and wise you must first be young and stupid.
Tank pa den du!

Cheers mates! / j.

bakis i ett stekhett sydney - bra skit

Heeeej!

GRATTIS IDA, antar att jag inte behover oroa mig for att du INTE kommer besoka systemet det
forsta du gor, right? ALSKAR DIG BABY och hoppas du far en riktigt bra dag!

Allt ar fortfarande toppen harborta! Ganska bakis idag i ett stekhett Sydney - inte okej!
Vi var ute i forrgar och igar sa har blivit tva harda kvallar (men helt gratis! Carter ar
bra skit helt enkelt.) Tjejerna ar grymma iaf och jag trivs som fisken i vattnet!

Igar var vi pa Bondi hela dan typ. Lyxade till det med mace d och det var javligt
puligt vill jag lova! :D
Idag har vi inte gjort jattemkt an, varit pa AIFS och handlat. Ska till akvarium sen tankte
vi och imorgon ska vi pa RSA-kurs for vet ni vad? VI HAR FATT JOBB!

Efter en dags sokande fick vi tva jobb. Riktigt bra gjort av oss tycker jag allt. Daremot kommer vi
nog bara jobba pa ett av dom. Det ena ar ett dar vi ska plocka druvor och dom vill att
vi ska jobba minst tva veckor. Men vi kan bara jobba en for den 1 februari sa aker vi
7timmar in i landet for att jobba pa en pub dar vi far gratis boende, gratis mat OCH lon.
Kan inte bli battre tror jag :). Enligt honom far vi stanna dar sa lange vi vill och var
plan ar val att borja resa langs ostkusten i borjan av april kanske.. sa tva manaders jobb
blir det nog iaf. Det kanns riktigt bra och trots att man inte ska lita pa att allt gar bra
sa har jag en riktigt bra kansla i magen :)

Vara roommates kommer och gar. Just nu ar det tva riktigt skona britter som reser var for sig
och som tycker att vi ska sova i kylen. For JA, det ar ruskigt jakla varmt har. Man ar klibbig
pa kroppen hela tiden. Antingen svettas man jarnet eller sa maste man ha solkram. Sa man
kanner sig aldrig riktigt frasch liksom, lite trakigt :P

Det var en bra kvall igar iaf! Vi var pa World Bar som ar ett typiskt Backpacker stalle.
Riktigt skon musik och gratis champagne.. inte helt fel alltsa. Sen avslutades kvallen/natten
i TV-rummet med en film, en hollandare och en skotte. Vi pratade whisky pappa! Han tycker
du ar galen som aker dit flera ganger bara for "that shit" som han sa fint kallade det.

Ikvall blir det nog lugnt dock. Kanske en picknick i den botaniska tradgarden som ar mitt
absoluta favoritstalle av det jag sett av Sydney. Vi maste forbereda oss psykiskt ocksa
for att bo i The Outback (dom kallar det inre landet for outback for att det knappt ar
nagon civilisation dar liksom) i en sjuk varme och utan nagot hav. Though shit.

Hoppas allt ar bra med er darhemma iaf. Jag har antligen forstatt att jag faktiskt ar har
vilket ar en helt otrolig kansla!

MASSA KARLEK FRAN ETT STEEEEEKHETT SYDNEY!



Riktig gourmetmat det dar..


Nattis, jag, Katta, Linnea och Becky :D


Visar upp hostelet.. hoh. Glanset ar forhoppningsvis solkram..


Puuuulig mat pa stranden med varldens skonaste skaningar!


SKAAAAAL! gratis champagne - woho!



Det traditionella toa-kortet ;)


famous jolly swagman?

Aloha fuckeros!

Har leker livet, som vanligt! Klockan ar 20.30 och vi sitter pa hostelet :)

Vad har hant?
Borjade gardagen med nagot jag langtat efter som sjutton sen vi kom hit: SPRINGA! Har sett folk springa overallt hela tiden och papekat for Becky varje gang hur mycket jag vill gora det. Sa igar morse, vid sjutiden ungefar innan den stekande varmen kom, sa drog jag pa mig skorna och gav mig ut. Sprang i ut pa en udde, in  i den botaniska tradgarden och sen ett varv runt Operahuset och tillbaka. Den basta springturen i mitt liv, inga undantag alltsa! Hade varit HELT fullandat om papi hade sprungit bredvid mig men fick noja mig med Winnerback i oronen och det funkade finfint! TOTAL LYCKA VAR DET IAF och imorgon blir det nog en likadan springtur :)

Sen drog vi med en farja over till Manly Beach. Otroligt vackert! Man vill bara ta in alltihop och ta med det hem till er! Hangde pa stranden ett tag, at lite glass, sag lite surfingkillar, blev uttittad av en seriefigurskille och bara njooot av livet!

Pa kvallen traffade vi nagra svenska tjejer sa det blev ganska mycket goone med dom (goone smakar som vin, dom saljer det for 70kr for 4 liter! for fult for att kallas vin sa dom kallar det goone harborta!), en tripp till Sydney Festival som var slut precis nar vi kom, haha. Och sen visade vi verkligen hur tjejer hanterar situationen nar det tar slut med pojkvannen. Det kom fram en brittisk tjej till oss och fragade efter cigg och borjar grata!

- I'm so sorry.. me and my boyfriend just broke up.'
- Oh my, it's ok! Take some goone..
- I don't even know why I'm crying.. it's just so..
- Take some more!
- You know, after eight years.. there's so many memories.
- TAKE SOME MORE GOONE!

Hon sag lite gladare ut nar hon gick darifran iaf ;)
Jag och Becky festade till och med pa lite chips igar, forsta gangen sen vi kom hit! Och om ni kanner oss sa vet ni ju att det ar jakligt bra av oss! Inte ofta jag och Becky umgas och vi inte ater chips och dipp liksom! Sen idag hade vi ett ror till med chips (typ som Pringles..). Efter maten sa tittar jag pa Becky och fragar lite snallt:
- Nehe, ska vi festa till det lite och oppna chipsen eller?
Becky blev helt tyst och tittade bort.. jofan, hon hade redan oppnat dom! haha, vi ar sjuka nar det galler chips alltsa..

Idag blev det Bondi Beach med Linnea, Katrina ochden tyska bruden. Jakligt nice! Fast Manly var nog snappet battre anda..  Och Jim! Jag har badat som en idiot i dom sjuuukt hoga vagorna! Sa nu har jag badat for dig med :D

IMORGON  borjar allvaret! Da ska vi till AIFS for att borja soka jobb. Kanns ganska laskigt. Vi stannar har i Kings Cross till onsdag iaf och sen far vi se vart vi hamnar :)

Svanen! Har bytt tillbaka till mitt australienska nu, men maste ju svara pa dina fragor ;D
- Nej, alla snackar inte som Crocodile Dundee, tyvarr! Dom snackar valdigt forstaligt. Skon accent men vi fattar finfint utan undertexter ;)
- Det blir nog inte sa lange, tagga infor din 18 ars dag for sjutton!

Nu har festen borjat har pa hostelet men blir nog en lugn kvall..
Har kommer lite bilder fran dom senaste dagarna iaf, videorna far nog vanta lite ;)

Foresten, har hort att det ar ganska kallt darhemma.. har ar det 30 grader i skuggan och 20 i vattnet. hoh.

Puss / johanna.


Lite hang i Hyde Park :)


En glad Becky forsta dan utanfor Operahuset :)


Becky och Landinos pa Bondi Beach :)


UNDERBART!


Fina Becky! Dar jag sprang pa morgonen, SA JAKLA VACKERT!


Manly beach, love it!


Frida, Nattis, Linnea, Katrina och Becky! :)

hot hot hot!

Klockan ar 16.00 harborta och det ar varmtvarmtvarmtvarmt!!!

GRATTIS UNDERBARA SVEMPA! HOPPAS DU FAR EN JATTEBRA DAG OCH ATT DU BLIR STAMMIS PA SYSTEMET I HELGEN - annars blir jag besviken ;)

Vad har hant sen sist? Vi har bytt boende! Base var sjukt nice, 10min fran Operahuset, alltsa mitt i city, riktigt nice helt enkelt. Men liiiite for dyrt for oss, sa idag tog vi vara 15kg ryggsackar och gick igenom ett stekhett Sidney till Kings Cross dar vi nu ska bo till iaf mandag. Helt sjukt varmt alltsa! Solen steker pa galet mycket.. Fattar verkligen inte hur jag lyckades ga med nastan lika tung packning i fjallen nar jag var TRETTON ar i en vecka och sen uppfor Kebnekaise.. hujeda mig alltsa!

Somnen har det gatt battre med. Var brittiska och kanadensiska van valde att ha lite forfest i vart rum i forrgar sa snacka om att det var svart att somna. Och igar fick vi nya roommates.. fransman allihopa. Fattar ni hur mycket dom kan snacka eller? Och fort gar det! Men fick ganska manga timmars somn anda.. kollade in Svenska Kyrkan igar med. Tack for adressen alskade mormor!

Idag har vi varit effektiva vill jag lova! Var pa ett Orientation Meeting med AIFS i tva timmar och vi har ett mal! Att aka med en surfingorganisation i fem dar upp till Byron Bay.. sa jakla nice lat det! Men forst ska vi ha ett jobb vilket inte verkar vara det enklaste.. men vi ska forsoka!! Och man marker verkligen hur stort Australien ar. Finns tusen saker man vill gora! Men far val tanka efter lite och se vad som blir bast :)

Sitter pa vart hostel i Kings Cross nu, hamtar fortfarande andan efter var lilla tripp genom Sydney. PHUA! Killen i receptionen ar riktigt trevlig och rummen ser finfina ut! Bor i ett rum med bara tva stycken till, kommer bli skont! Bara det inte ar nagra fransman sa ar jag glad.

Becky har redan borjat blanda ihop engelskan och svenskan - rutinerat ;)

- Ska man ga in och kopa sig ett lappstick kanske?
- Dom tittade fram under desken!
- Yes, but that's mer expensive..
- Har du framme mapen eller?

Bra jobb Becky!

Beckas svenska mobil funkar tyvarr inte har, men min gor det! Sa skicka sms for sjutton! Har dock inte mitt svensk sim-kort i hela tiden, har fatt vara australienska nummer nu. Det kostar ju lite mer att skicka sms dit men ni ar valdigt valkomna att gora det anda :)

Mitt nummer:
0061451608077 (utan landskod: 0451608077)

Beckys nummer:
0061451608076 (utan landskod: 0451608076)

Saa, da vet ni sa att saga!

Va inne i en kladaffar idag, men kopte inget! Var stolt over mig papi! Riktigt fina klanningar.. oj oj.
Nehe, nu ska vi nog rora pa oss lite harborta. Har fixat skattnummer, vara SIM-kort och nu ska vi ordna med vart CV ocksa.

Och kanske bli lite bruna? Nastan pinsamt det har alltsa..

Puss / johanna.

destination sydney

HEJ :D Har ar klockan 19.35 och livet leker!

Jaaa, vi ar framme, vi lever och vi mar bra!
Flygresan gick faktiskt riktigt bra. Becky lyckades sova typ 11-12h av dom 21h som spenderades i ett flygplan, skillad ar hon! Hade lite svarare med det dar.. vi fick ju sana dar skarmar med massa olika filmer, tv-serier och spel sa hade fullt upp! Hann ju knappt med att se allt jag ville se, om det inte varit for att jag hade riktigt ont i benen (forsok aldrig med langdskidor dan innan du ska aka pa en lang resa, att ta sig upp ur stolen eller andra lage ar nastan omojligt..) sa hade jag latt kunnat stanna pa flyget nagra timmar till. Kande inte av flygradslan ett dugg!

Varre ar det idag.. har sovit ungefar 5h sen i mandags morse sa ar sadar laaagom trott nu!

Vad har vi hunnit med idag? Hmm.. kommit med fel taxigubbe till hostelet, undrat varfor folk bara kor vettigt i Sverige, funderat over alla blahattar som gar runt pa gatorna, sett Operahuset och brant oss! JA, vi lyckades att branna oss forsta dan. GRATTIS!

Har ocksa traffat vara roommates, trevliga britter och tva tjejer, fortfarande lite oklart det dar.

Motte upp Landin och Elin for en tripp ut till Bondi Beach och det var sevardheter dar vill jag lova! WOHO, surfarkillar ar inte bara snygga pa TV..(EEEEve, jag vet att du ar avis!)

Nu ar vi sjuuukt trotta men ska forsoka halla oss vakna ett litet tag till. Imorgon ska vi till AIFS och kolla laget. Becky har dragit sjukt manga roliga kommentarer men kommer knappt ihag nagon nu, min hjarna ar i vilolage! Kommer dock aldrig glomma:
- One one one Sidniiiii!

Operahuset var coolt, Bondi Beach var som forvantat och Base ar riktigt nice! Vad behover vi se mer i Sydney liksom? ;) Jo, foresten, vi har inte utforskat baren som ar precis bredvid har och ryktet sager ju att det ar Ladies Night imorgon! :D

Massa karlek fran ett riktigt varmt Sydney! / johanna.


11.08 AVGÅNG!

Japp, mami har packat ner alla värktabletter, magtabletter, vitaminer, plåster, bandage, tejp och jaaa, allt det där hon tycker är viktigt!
Papi har väl inte lagt sig i min packning så mycket, men lika bra är väl det.

Passet är med, träningskläderna är med, godiset är med - JA, JAG ÄR REDO!

Om 25min ska vi träffas nere på stationen och sen blir det några olidliga timmar tills vi sätter oss på planet, phua!

Tog en promme med papi imorse, vi gick och köpte ostbräck. Okej att han brukar fjäska nuförtiden men dom senaste dagarna har det verkligen varit lite extra. Han har till och med mumlat fram någongång att han faktiskt kommer sakna mig. Och tro mig, det är en stor bedrift när man heter Uno Åkesson och aldrig visar känslor!

Mamma sitter och krånglar med ryggsäcken och pappa har tagit fram champagnen;
- Den här öppnar vi när du åkt, höhö!
Yes, han är verkligen på topp nu, pappa Åkesson!

Vi ses i Sydney, mina kära vänner! :)
(& kom ihåg att om du får för dig att läsa alla gamla inlägg så är dom över ett år gamla!)

Ha det braaa och håll tummarna för att vi inte kraschar och dör!
& tack mina älskade föräldrar för all hjälp hittills - ni är bäst!  <3
Puss / johanna.

next up; AUSTRALIA.

Imorgon. 4 januari. Jesuses! Här har man väntat sen i början av juli och imorgon är det äntligen dags! Hur sjutton kunde tiden gå så fort?
Antagligen för att jag har haft en galet rolig höst på Sandsjöbaden med dom bästa jobbarkompisarna man någonsin kan tänka sig! Så, tack för det! Ni gjorde att det här väntrummet fick så mycket kortare väntetid :)

Och för att göra detta klart från början: Vi har ingen aning om hur länge vi stannar i Australien! Minst en månad - max ett år. Det beror helt på hur det går med jobb, hur länge pengarna räcker, hur bra vi trivs osv.. Men så fort vi vet, får ni veta! ;)

Den här bloggen är ju till för att ni ska kunna följa oss på andra sidan jorden och veta vad sjutton vi gör och jaaa, jag har tagit på mig ansvaret! Om Becky hade fått för sig att skriva så hade ni trott att vi var döda efter bara några dar, (den där damen har en tendens att tröttna på saker, speciellt när det gäller att skriva). Men det är ju en jäkla tur att jag älskar just det då!

Vi kommer landa i Sydney runt 07.15 på onsdag morgon lokal tid. Vilket innebär att det är tisdag kväll här då. Så tänk på oss :D. 9 timmars skillnad är det om jag ska lita på Becky. Men bäst att man kollar upp det där alltså ;)

Åhhh, nyss kom mormor in och sa hejdå. Kommer sakna hennes mat, helt klart. Världens bästa mormor :)

Nehe, nu ska jag sätta på Westlife på högsta volym (EEEEEve, bästa någonsin ju!) och packa klart. Mycket man ska tänka på men Landin, jag kör på dom tre P'na! :)
Ska bara komma upp ur den här stolen. (Stupid Johanna! Kört lite längdskidor två dar nu och idag var jag dum nog att hänga på papi ett varv. Då får man inte köra sakta och hör med jämna mellanrum "visa att du åkt Vasaloppet då.." tro mig, det är hårt att va en Åkessonare ;P)

Kommer sakna er alla så gaaaaalet mycket! Men vi kommer hem igen och då blir det party vill jag lova! Och om ni får för er att maila mig och ge mig en update (do it!);
[email protected]
Självklart funkar min coola mail också, men kollar den här lite oftare ;)

Ikväll blir det mys med världens bästa familj och godisshopping med Becky (viktigt!!!)
Puss/ fröken åkessonläääängdskidor





världens bästa papi! :) <3

RSS 2.0