it takes a fool to remain sane

we're on the road and still alive sa att saga!

Ganska nervosa hittade vi till Wicked Campers och fick var bil. Utan nagon karta eller gps borjade vi var fard mot Blue Mountains - fyra filer vanstertrafik i Sydney - FAN VAD GRYM JAG AR!! (mamma, ursakta spraket) Pappa, jag borde ta over bilkorningen darhemma nu helt och hallet! 

Med lite fragor pa olika bensinmackar sa hittade vi vagen mot Blue Mountains efter att vi tagit ett stopp pa Sydney Olympic Park - ganska haftigt att se hur mycket dom byggt upp bara for ett OS liksom :)

Detta var pa tisdagen och vi tankte sova en natt innan vi besokte Blue Mountains och pa en skylt stod det KATOOMBA och Becka utbrister:
- Jag vill sova i KATOOMBA!!
Sa vi drog dit, forsokte hitta turistinformationen och foljde skyltarna dit. Da ser vi en helt fantastiskt utsikt och gar ut for att checka vad alla turister gor dar. Yes, da har vi hamnat vid Three Sisters som ar det mest kanda i Blue Mountains. Sa vi hade hamnat dar utan att haft en aning om vart vi var.
Mamma, nu ser du att man inte alltid behover planera allt och kolla upp allt - vi hittar det anda! :D

Efter en ISKALL natt i vanen (alltsa, ISKALL! TACK TACK TACK mamma for understallet!!) (och sag inte "vad var det jag sa?" nu for da blir jag arg!)
sa kollade vi pa lite vattenfall innan vi annu en gang akte mot ett okant mal. Vi akte pa vagen tillbaka mot Sydney, sag skylten mot Canberra och svangde ner dar.

Nar vi kort en bit sag vi en skylt om en stad som hette Goulburn - later trevligt tankte vi och svangde in. Dar hittade vi en camping och kunde pusta ut efter att ha inhandlat en karta!

Eftersom ingen av oss var sarskilt trotta lag vi och sjong kanon. Vi borjade latt med Broder Jakob men insag snart att vi var alldeles for kvalificerade for denna barnsang. Sa vi gav oss in pa Gloria in excelsis Deo men kom aldrig sa langt da jag alltid borjade skratta nar Becka brast ut i
- GLOOOHOOOOHOOOOOHOOOORIA
Valdigt vackert...

Imorse gav jag mig ut pa min forsta lopartur men det var jobbigt. Halsflussen har satt sina spar.. I sporegn och en jakla blast tog vi var lilla campavan for att ge oss ut pa nya aventyr - mot canberra som ar australiens huvudstad! Men eftersom ett dack var lite.. tomt.. var vi tvungna att fylla pa detta. Sa med vara basta leenden charmade vi en lastbilschaffis som sa garna hjalpte oss :)

Nu ar vi i Canberra och har letat reda pa ett internetcafe efter att vi sett The House of Parliament. Snart aker vi annu mer soderut mot Cooma for att forsoka bestiga Australiens hogsta berg - wish us luck!

Vi hamnar lite fel ibland, far gora lite u-svangar da och da men med den ratta musiken ar vi gaaaaanska grymma pa det har med vanstertrafik och att kora en van!

Hoppas allt ar bra hemma, det ar ganska kallt har men vi ar glada anda! :D

Puss /j.


let's hit the road bitches!

Hej hej hej!
Det ar ganska otroligt men vi ar fortfarande vid liv :D

Det blev en ganska lang sovmorgon igar, ganska sjukt att vakna vid 13.00 och hela rummet sover fortfarande.. annu sjukare att vi fick med oss ALLA i rummet till Kings Cross. Ah :)

Igar kvall begav vi oss mot en bio iaf med en ganska efterhangsen Pete. Vi ar snalla mot honom, jag lovar, men han ar bara.. valdigt speciell. Friends with benefits - sjukt rolig film faktiskt! :) Och med tanke pa den langa sovmorgonen blev det vaaaaldigt svart att sova for hela rummet (forutom amerikanarn, tror han har lite jetlag for helt plotsligt tog han tacke och kudde och la sig i korridoren.). Jamie kollar pa klockan och inser att den snart ar halv tva.. vi som trodde den var typ nio.

Idag var vi iaf duktiga och gick upp i tid for att leta upp en travel agency men nar dom forsakrat oss om att allt vi ville veta skulle Wicked Campers veta drog vi vidare mot vart home away from home: COLES! Dar inhandlade vi livsviktiga saker sasom nudlar, pasta och lite mer pasta. Vi traffade pa en valdigt marklig man vid pastasasen;
- It's like a rollercoaster I know! When I jump down and up and under the house and I shoot people! Here I am in person so just tell me if you want me to! I can!

Haha, efter en san random snubbe behovde vi vila sa drog tillbaka till Wake up, tvattade lite och gjorde andra nodvandigheter innan vi tog en bok, en filt och la oss i Hyde Park. Det ar inte jattevarmt men regnet har slutat iaf - thank god!

- Johanna, du ser ut som en groda som foder ett yngel!
HMMM..
Pa nat konstigt vis blev vi lite danssugna dar i Hyde Park sa kanske blir utgang med tidigt slut ikvall.

For imorgon ar det dags att aka till Wicked Campers, fa en van och sen borjar en helt sjuk roadtrip pa 2,5 vecka! Kommer bli AWESOME! Har forsokt kolla hur dom kor lite men hoppas pa att det blir sa lite korning som mojligt i Sydney imorgon (for aven om Becky har forlorat BADA gangerna vi kort sten sax pase om vem som ska kora sa har jag akt pa det anda.. ILLA BECKA!!!)

Nyss pa rummet pratar vi om drommar eftersom Tim vaknade med ett ryck imorse sa sangen var pavag att valta.
- I dreamt that I was in a fight, in the movement you know and you sort of wake up of it.
- Yeah, it's like when you're falling and you wake up because you whole body is just moving.
- Yeah, exactly!!
Billie kollar pa oss och suckar:
- My sleep really sucks..

Well, dags att fanga kvallen och se vad som hander!
PUSS&KARLEK fran Sydney! (snart on the road) / j.

and it's raining in sydney..

Heeeeey!
Vi lever fortfarande och har haft en riktigt bra helg! Halsflussen ar borta och vi har kommit in i dygnsrytmen (typ iaf.)

I fredags sa var vi lite sega men gick runt lite, till Operahuset och solen sken lite fooor varmt. Tog en sandar turistbuss for att se lite mer av Sydney och nar vi akte genom Kings Cross var det inte svart att langta tillbaka lite :). Nar vi kom tillbaka till rum 707 (som da hade tre kanadensare, en irlandare, en fransman, en engelsman och tva grymma svenskor, vi alltsa) var alla ratt sega och lite halvt pa vag till sangen. Meeeeen, helt plotsligt taggade alla till, goonet var framme och hostelgolvhanget var ett faktum (mami, dont worry, jag vet att jag ater antibiotika!!)

Kvallen blev galen iaf och nar vi tankte att vi skulle sova runt kl 3 kom resten av rummet in och tyckte inte att det var dags att sova an. Sa vid halvsextiden kunde vi somna for att vid atta vakna for att tva kanadensare skulle checka ut och tyckte det var en bra ide att packa dar pa morgonkvisten. Ja, du maste bara alska hostellivet ;)

Sa vi sov alltsa en hel del igar innan vi vagade oss ut i regnet och gick vilse.. SAKLART. Efter lite aventyr var det dags for annu en utgang, denna gang var kanadensare utbytta mot en ny kanadensare och en amerikan. Men lika glada var vi for det! Om man visade pa ett tydligt satt vilket land man var ifran fick man ocksa en gratis drink - man tackar man tackar..

Kings Cross blev besokt och ANNU en gang efterfest i rum 707, dar vi pratade om goons kanslor och att vi faktiskt bara ar turister i det har landet.. HAHA! Underbar kvall!

Idag har det enda som gjorts varit ett Mace D besok - sorligt men sant. Det sporegnar ute och om jag fick trana skulle jag antagligen ge mig ut med loparskorna. Men icke da.

- Excuse me, do you know where the nearest McDonalds is?
- Oh my god girls you scared me! I thought it was an emergency!
- Well, it kind of is!

- Ah, vi maste ga till Chinatown och ata kinamat!
- Becka, vi ska till Kina om nagra veckor..

- Did you actually kiss that guy yesterday?
- Eh, no.. I just pretended to so he could be happy.

- Ar du fran Norge?
- No, I'm from Sweden.

xoxo / j.


UNDERBART!



PUSSPUSS!!!

australia - so we meet again..

Hej hej hej hej!
Vi ar har, vi lever och har annu en gang gatt langs Sydneys gator - OVERKLIGT!!

Flygresan gick bra, vi dog inte och en steward luktade gott! Daremot borjade jag fa ont i halsen redan pa Nassjos tagstation och det blev bara varre och varre.
Sa nar det var dags for 13 timmars flygresa gjorde det sa ont att jag knappt kunde prata, an mindre svalja och sen kom febern som pa bestallning - vad ar oddsen att jag far feber tva ganger pa en vecka nar jag knappt fatt det pa 10 ar innan dess? HMMMM...

Iaf, sa dar satt jag pa ett flygplan, det guppade ganska ordentligt sa jag trodde slutet var nara, jag kunde inte lamna filten och hela kroppen gjorde ont. Fan vad jag alskade livet da.

Men med Savage Garden i oronen akte vi over Sydney och da gick det inte bara att lata bli att le. Ah :) Vi lyxade till det och tog en taxi till Wake Up Hostel dar en snubbe bakom disken kande igen oss.
- Weren't you here like ages ago?
Joda, det var vi och vilket intryck vi maste gjort om han kande igen oss :D

Vi fick rummet direkt och skavfottes somnade vi och sov bort ungefar hela dan tills jag vaknade och madde sa daligt att det var dags att traffa Herr Doktor. Efter nagra timmars vantade fick jag antibiotika mot halsfluss sa nu ska jag val ma battre snart igen!

Nu ska vi njuta av en helg i Sydney och njuta av att traffa nya manniskor och njuta av att vakna sa fort nagon annan ror sig i rummet. Backpackerlivet - vi ar tillbaka och det kanns helt fantastiskt!

PUSSPUSSPUSS / j.

btw, jag vet att sjukt manga forsoker skicka sms till becky men hennes svenska mobil fungerar EJ sa ni far val fraga henne om aussie numret inom en snar framtid!

111 sidniii, here we go again!

Förra gången jag skrev ett seriöst inlägg här satt jag på Wake Up Hostel i Sydney. Jag och Becky hade precis avverkat 5 månader i Australien och fick med oss minnen hem vi aldrig kommer glömma (även några kilon som envist hängt sig kvar här och där).

Nästa inlägg jag skriver här kommer förhoppningsvis också vara på Wake Up Hostel i Sydney - för idag drar vi IGEN. Om två timmar går tåget mot Kastrup för att vi sen ska ta ett flyg till Bryssel, Abu Dhabi och sist men inte minst: SYDNEY!

Där hänger vi några dagar och på tisdag nästa vecka övertar vi en Wicked Campervan som vi ska spendera följande 2,5 veckor i. Vår slutdestination i Australien är Adelaide där vi ska återförenas med vår älskade Safetylocker! (Om ni går tillbaka i arkivet till januari 2010 kan ni läsa hur vi mötte denna underbara australiensare!!) Därifrån tar vi ett flyg till Peking där vi är några dagar innan vi ger oss in i träsket av länder: Vietnam, Kambodja, Laos, Thailand och Malaysia.

Vi är tillbaka den 21 december - 3 månader alltså! WOHO.

Så nu hörs Lipstick Jungle ur högtalarna, en nässjöpizza ska snart intagas och ryggsäcken är fullpackad - det är precis som det ska vara! I 1,5 år har vi jobbat, slitit (Becka har väl iofs haft helt fantastiska månader i Oslo medan jag valt att hänga härhemma.. I nässjö..) och nu är det dags för äventyr i 3 månader alltså!

Såååå.. bloggen kommer uppdateras när vi har en dator och bilder kommer upp på facebook.

KÄRA VÄNNER, here we go again!!! :)

puss/ Åkesson!

imorgon :)



Det är svårt att förstå och lite krångligt att ta in,
men snart sitter vi på ett flyg mot en sjukt bra resa - igen!
Australien, vi möts igen.

Det är ingen hemlighet att det blev en helt fantastisk resa förra gången.
5 månader i Australien - kan det bli annat än fantastiskt?
Nu är det en annan sorts resa men vi ska ut och se en liten del av den stora världen.
Träffa nya människor,
se ny platser
och förhoppningsvis än en gång somna med skrattet i halsgropen.

Australien, Kina, Vietnam, Kambodja, Laos, Malaysa & Thailand - jag tror det är dags! :)

testar litegranna :)

Snart är det ju dags igen så tänkte testa lite så allt funkar som det ska och jag inte glömt hur man gör ;)




och så en bild;


RSS 2.0