goooooooooodmorning vietnam!

Hej hopp hej!

Efter en bussresa som skulle tagit 11 timmar (som tog 16 timmar..) kom vi antligen fram till Ho Chi Minh City i forrgar. Vistelsen borjade bra med att vi blev lurade av taxichaufforen och betalade det sjukaste overpriset nagonsin. Men vi var trotta och ville komma fram. Det fortsatte med att vi har rummet langst upp i hostelet: 6 vaningar upp utan hiss. Sadar kul att ga med ryggsacken dit upp i tryckande varme. Yey! Men ac pa rummet sa vi lever fortfarande!

Forsta dagen spenderade vi pa en marknad och i sangen, sjukt trotta! Eftersom vi varit uppe hela natten innan vi tog bussen (i hopp om att fa sova pa bussen vilket gick sadar) var vi sa jakla slitna.

Igar akte vi till Cu Chi tunnlarna, en del av dom tunnlar vietnam anvande sig av i kriget. Vi var fyra fran vart hostel. Jag, Bexy, Nathan och Steph (tva fran nya zeeland) och pa bussen traffade vi Joe och Tania fran England. Sa vi hangde ihop hela dagen. Bexy kravlade sig igenom nagra tunnlar men eftersom den dar klaustrofobiska kanslan garna gor sig pamind i sana situationer hangde jag med den GALNA guiden Jon Wang uppe pa marken.

Och dar snackar vi HELT galen tourguide. I bussen borjade han snacka och folk tyckte han var ratt skon, valdigt speciell rost! Sen kom han och satte sig bak hos oss. Ger mig och Bexy telefonen och fragar
"Do you know her?"
Det var en film pa en tjej och vi tankte att det var en kandis eller nat men det visade sig vara porr.. Sen fragade han Joe om han ville ha asian porn for det har vara ju bara western! Han fragade oss ocksa om vi var singlar samtidigt som han sa att han hade fru och 2 barn.
Paminde oss lite om nar var chef i Hunter Valley borjade fraga om droger helt plotsligt, haha. Helt random! Man far ta det med en klackspark.

Det var bra iaf for val ute vid tunnlarna horde vi nar det var Jon Wang som skrek pa oss. Han gick forbi "No smoking" skyltarna med en cigarett i handen och javlades med allt och alla! Vad ska man forvanta sig nar man betalar 50kr for en heldag? Haha! Rolig upplevelse iaf..

Efter tunnlarna drog vi 6 vidare till the war museum. Och fyfan vad hemskt det var att ga runt och titta pa alla bilder och sadar. Det var iofs endast fran Vietnams hall och MYCKET skitsnack om USA, men det var oerthort jobbigt att se och forsoka forsta vad som egentligen hande. Nathan ar sjukt allmanbildad och bade hans pappa och bror ar historialarare sa han berattade en HEL del jag inte visste forut.

Dagen avslutades med forst middag med Nathan, sen drinkar med Steph och sen ol med bada (ja, jag har for forsta gangen i mitt liv druckit en hel ol, fantastiskt!). Traffade pa engelsmannen igen innan det var dags for annu ett hejda. Steph ska aka med oss till kusten imorgon men dom andra tre har borjat dra sig mot Kambodja.

Idag tog vi en sovmorgon och drog sen ut for att vandra i stan. Marknad, supermarket och Independence Palace.
Pa marknaden skulle vi kopa sma fickor typ att ha istallet for planboken som tar sa stor plats. Vi prutade lite men nar kvinnan inte gick med pa det gick vi darifran. Da hor jag efter nagra steg:
"Johanna.. hon slapper mig inte."
Hahahaha! Da hade kvinnan tagit tag i Bexys arm (alla som kanner Bexy vet ju att hennes armar ar lite kansliga, vilket gjorde det annu roligare!) och hon slappte henne inte. Men vi prutade ner det fran 200.000VND till 50.000, vi ar nojda!

Sen tog vi en powernap och under tiden borjade det sporegna. Nar vi kommer ut pa the main street ar den helt oversvammad och man far ga med vatten upp till vaderna for att ta sig fram. Sa haftigt! Ackligt dock att det var lite alar och sant i vattnet, MMMM.

Nu ska vi ga och ata en typisk ratt fran Vietnam. Poh heter det och ar nudlar och kott i nagon slags soppa. yey!

Puss / j.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0